В мире массово запрещают опасные таблетки от гипертонии

Во светот масовно ги забрануваат опасните таблетки за хипертензија

Опасна суровина за изработка на лекови користеле во производствениот процес сите светски фармацевтски компании. Популарните препарати за хипертензија можат да предизвикаат запирање на срцето или да станат причина за рак – установиле американските кардиолози. Какви делувачки компоненти се содржат во таблетките за притисок и дали има безопасни аналози?

каков отров откриле во таблетките за притисок?

Препаратите што содржат Валсартан се признати за најпрепишуваните лекови за притисок. Анализата на делувачките компоненти покажа дека во нив се содржи примеса од N-нитрозодиметиламин (НДМА)– еден од продуктите на трансформацијата на ракетното гориво. При долготрајна употреба оваа материја е во состојба да предизвика онколошки заболувања. Ама тоа не е единствениот ризик. НДМА најмногу удира врз црниот дроб поради токсичноста.

Неочекувано запирање на срцето можат да предизвикаат делувачките компоненти што ги има во препаратите за притисок – Нифедипин, Амлодипин и Дихидропиридин. Тие придонесуваат за појавата на фатална аритмија по пат на блокирање на кациумовите канали и со тоа намалувајќи го потенцијалот за делување на клетките.

Моментално подрачните здравствени едниници го контролираат изземањето од оптек на сите серии од наведените препарати што содржат Валсартан, Нифедипин, Амлодипин и Дихидропиридин.

Со што да се лечи хипертензијата?

Денес најбезопасни средства за притисок се препаратите чии делувачки компоненти се од природно потекло. Како најефикасен од нив се смета Cardione, што ја отстранува причината за хипертензијата, а не ги ублажува симптомите како што тоа го прават аналозите.

Важна предност на Cardione, е тоа што тој го возобновува метаболизмот на кислородот, го подобрува крвотокот и ги зајакнува ѕидовите на крвните садови. Тоа овозможува да се превенира скокањето на притисокот што може да предизвика срцев и мозочен удар.

Освен тоа, во неговиот состав влегуваат природни состојки кои што ја нормализираат работата на срцето и го намалуваат нивото на холестеринот што е причината за зачепувањето на крвните садови и високиот притисок.

Приближно секој трет човек постар од 30 години има покачен притисок поради недостиг на специјални витамини што ја поддржуваат работата на срцето. Cardione содржи магниум што е неопходен за нормално работење на срцето и за борба со тромбовите што се создаваат.

Зошто аптеките продолжуваат да ги продаваат опасните лекови?

Без оглед на тоа што производството на препаратите опасни по здравје е запрено, аптеките не се брзаат да ги изземат од продажба поради губењето профит. "Меѓународната федерација на фармацевтите " предложи да се казнуваат фармацевтите со отпуштање од работа и парични казни. Сопствениците на аптеките поради засилувањето на мерките почнаа да ја зголемуваат цената на препаратите за хипертензија, вклучувајќи го и Cardione.Затоа привремено е запрена неговата реализација во аптеките. Произведувачот започна со продажба на Cardione на официјалниот сајт за да се избегне тројната комисија на посредниците.

Сè што е потребно – внесето го името и телефонскиот број. Побрзајте! Вам ви остана уште:
Поле за нарачка на «Cardione»
Вашата држава:
Вашето име:
Телефон:
Коментари
Луиза Лопез
10.06.20
Конечно добри новости! Многу фала за вашиот напис, сфатив сега како правилно да го контролирам притисокот. Оти само нè трујат и трујат.
Марк
11.06.20
Не ги повторувајте моите грешки! Не се навикнувајте на таблетки за притисок. Сега ќе морам да ги пијам до крајот на животот … А тоа воопшто не се безопасни препарати...
Беатриз Наваро
12.06.20
Јас бев во слична ситуација, исто пиев таблетки за притисок цели 20 години. Потоа бев на преглед кај добар кардиолог. Тој ми препиша Cardione за да ги растоварам бубрезите. И да знаете, сè се промени. Испив еден третман и докторот ги укина скоро сите апчиња. Сега пијам само еден препарат, и ништо повеќе. Мислам да испијам уште еден третман по некое време. Сега притисокот ми е во нормала. За последните два месеца немав криза. Во целината состојбата ми е многу подобрена.
Хенри Фостер
13.06.20
Зарем уште има луѓе кои пијат апчиња секој ден?
Мишел
14.06.20
А како поинаку? Јас ги почитувам препораките на мојот доктор. Се плашам сама нешто да менувам. Ама откако ја прочитав новоста, мислам дека вреди да се проба Cardione.
Грејс Смит
15.06.20
Ви советувам да си најдете нов доктор, ако стариот ви препишува многу лекови. Мајка ми за малку ќе ја убиеше терапевтот со неговото лечење. Толку таблетки ѝ препиша што таа си ги уништи црниот дроб и бубрезите. А притисокот како беше, така и си остана. Сè ќе се завршеше трагично ако јас навреме не ѝ го купив Cardione. Сега на мајка ми ѝ е многу подобро.
Анџела
16.06.20
Работев како медицинска сестра и не еднаш сум слушнала како докторите ги препишуваат лековите од рака, без анализи.
Диего
17.06.20
Сега е страшно да отидеш на доктор, подобро сам ќе се лечам.
Бритни
18.06.20
На познатите доктори може да им се верува, ама никако на аптеките. Колку само има работи опасни по живот...
Сандра
19.06.20
Мене од многу препарати за притисок ми беше лошо. А од еден препарат легнав во болница поради алергија. Веќе не знаев со што да го лечам притисокот. Добро што ми го посоветуваа Cardione. Природен е, алергија не предизвика. По една недела прием притисокот ми се врати во нормала (беше 180/100, стана 130/80). На втората недела престанаа главоболките и воопшто се чувствував подобро. Најважната работа е дека Cardione делува благо и со акумулирање. Па и јас го советувам.
Сакате да напишете порака?